Hvis du bærer rundt på nogle ekstra kilo og gerne vil tabe sig er det vigtigt at du gør det rigtige. Noget af det vigste, hvor paradoksalt det end måtte lyde, er at huske at spise din mad.
Mange mennesker går rundt med den fejlagtige ide at når man skal tabe sig skal man bare stoppe med at spise eller kun spise en brøkdel af det man plejer. Det er en stor fejltagelse og faktisk har disse personer langt sværere ved at tabe sig fordi de ikke spiser nok.
Forestil dig at dengang mennesket var jægere og samlere og det at spise ikke altid var på dagsordnen – det er mange tusinde år siden at vi havde disse tilstande i Danmark. Dengang var der heller ikke noget der hed slankekur, det var mere det modsatte der var et problem, at få mad nok.
For 10.000 år siden kom den sidste istid og maden var knap for alle mennesker. Når den menneskelige krop ikke får nok at spise tror den, ganske rigtigt, at der er hungersnød og den beslutter sig derfor til at gemme på fedtet, så der er til rigtig dårlige tider. Dengang var det et spørgsmål om at overleve. I dag er der ikke nogle der har problemer med istid eller for den sags skyld med at overleve.
Dog har kroppen ikke ændret sig og den gemmer stadig til fedt depoterne hvis den tror der er hungersnød. Det betyder at hvis man eksempelvis springer sin morgenmad over og ikke rigtig får frokost og kun lidt til aften. Så tror kroppen at der er hungersnød – ligesom i istiden – og den gemmer nu fedtet i stedet for at forbrænde det.
For at komme ud af denne uheldige situation er det vigtigt at man sørger for at kroppen ikke får den opfattelse af at der er hungersnød. Det gøres nemmest ved at spise en god og robust morgenmad og herefter en god frokost og så en god aftensmad. Så længe du holder kroppens forbrænding oppe vil den så igen tage af fedtdepoterne. Det pudsige er at når man er vandt til at spise morgenmad, frokost og aftensmad kan kroppen langsomt begynde at forbrænde mere. Dette gør så at man kan spise mere end man plejer. Når dette sker, kan man med fordel spise nogle lette mellemmåltider eller snacks. Det vigtigste igen er at holde forbrændingen oppe, således man kan tabe sig.
Konklusionen på det at spise sig slank er at man aldrig må nedsætte sin forbrændingen. Springer man morgenmaden over eller frokosten indstiller man netop forbrændingen og kroppen betyder at tage på i vægt igen. Det er derfor det er så vigtigt at man sørger for at spise mad i løbet af hele dagen – det andet virker ikke. Når man ved det der er beskrevet i denne artikel giver det lige pludselig mening når man siger at man skal “spise sig sund” – det giver mening fordi det er korrekt.